مجید رستمی ۵ آبان ۱۴۰۱ 0 نظر

روانشناسی معاملات املاک، دسته بندی مشتریان املاک

روانشناسی متقاضیان املاک

بازار املاک و مستغلات در ایران در نتیجه عوامل متعدد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، بازاری متفاوت و مشخصات انحصاری است که شناخت آن نیازمند کسب اطلاعات کامل و دانش معاملات و فرهنگ جامعه دارد. در نوشتار روانشناسی معاملات املاک به بررسی تیپ شناسی مشتریان املاک می پردازیم.

از این رو با مطالعه صرف مقالات و کتاب های متعدد و شناسایی تیپ های شخصیتی و … از منابع غربی که منبع تولید علوم انسانی می باشد کمتر توفیقی نصیب فعالان املاک و مستغلات می گردد.در این مطلب برخی از تیپ های رایج شخصیتی مشتریان املاک در ایران را مطالعه می کنیم.

مشتریان صبور
روانشناسی مشتریان املاک

1.مشتریان/متقاضیان خرید آپارتمان صبور

مشتریان صبور در خرید آپارتمان عجله ای ندارند، مشتریان صبور به دو دسته مشتریان صبور دارای برنامه و مشتریان صبور فاقد برنامه تقسیم می شود.

دسته اول متقاضیان خرید آپارتمان: صبور دارای برنامه

مشتریانی هستند که قصد خرید آپارتمان در یک مدت مشخص، به قیمتی مشخص را دارند و می دانند چه آپارتمانی را می خواهند. این دسته از متقاضیان به دلیل جستجو بلند مدت آگاهی مناسبی در خصوص آپارتمان های منطقه مورد نظر خود دارند. در واقع متقاضیان خرید آپارتمان که محله های مشخصی را برای خرید انتخاب کرده اند، بودجه مورد نظر خود را تعیین و راه های تامین بودجه را برنامه ریزی کرده اند و متراژ مورد نظر خود را می دانند در این دسته قرار می گیرند.

دسته دوم متقاضیان خرید آپارتمان: صبور فاقد برنامه

مشتریانی هستند که خرید آپارتمان اولویت آنها نیست، آنها در بازار در حال بررسی املاک هستند تا شاید در بازار آپارتمان رویایی خود را با قیمت بسیار پایین تر از ارزش املاک موجود در بازار خریداری کنند. این دسته از مشتریان ممکن است ماه ها در بازار به دنبال آپارتمان مورد نظر خود و یا دوستان و بستگان جستجو نمایند و درست موقعی که آپارتمان مورد نظرشان را یافتند ایده آلشان تغییر می کند.

در یکی از تجربیات شخصی مشتری که در دسته مشتریان صبور فاقد برنامه قرار می گرفت بیش از یکسال در حال جستجو بود، اولین آپارتمانی را که به او بازدید دادم (اغلب بهترین آپارتمان ها را در اولین بازدید به مشتری نشان می دهم) را کاملا پسندید و تا یک ماه ناپدید شد، بعد از بازگشت به بازار، قیمت هر متر مربع آپارتمان 10 درصد رشد کرده بود.

با وجود ارائه مشاوره و پیش بینی افزایش قیمت، در انتظار کاهش قیمت یک ماه از بازار خارج شد! پس از بازگشت مجدد مشتری به بازار، قیمت مسکن مجددا با رشد 15 درصدی مواجه شده بود، با عصبانیت از بازار خارج شد و پس از سه ماه مجددا جهت خرید مراجعه کرد.

2.مشتریان /متقاضیان خرید آپارتمان عجول

متقاضیان خرید آپارتمان که می خواهند در اسرع وقت آپارتمان را خریداری نمایند، معمولا بودجه متقاضیان خرید آپارتمان که در این دسته قرار می گیرند به صورت نقدی می باشد و جهت پیشگیری از کاهش ارزش پول خود قصد خرید آپارتمان را در اولین فرصت ممکن دارند. این دسته از مشتریان پس از اینکه آپارتمان مورد نظر خود را می یابند در خرید تردید نمی کنند و اگر امکان هماهنگی جلسه معامله در اسرع وقت وجود نداشته باشد منتظر نمی مانند و برای خرید سایر گزینه ها اقدام می نمایند.


در این رابطه بخوانید:

پیام بگذارید